web design, honlap készítés, cégarculat tervezés

Referenciák

Fish Studio web design Reuters
Fish Studio web design Ernst and Young
Fish Studio web design DJ Casto
Fish Studio web design Bigokay

Aktuális tippünk: Hogyan ragadjuk meg a honlapunkat böngésző felhasználók figyelmét? 1.rész

Mindössze néhány másodperc alatt döntenek a felhasználók arról, hogy tetszik-e nekik egy weboldal, vagy sem, éppen ezért egy jól szerkesztett honlapnak ennyi idő alatt kell rabul ejteni az emberek érdeklődését. Sajnos az emberek a felmérések szerint sokkal kevesebbet időznek egy-egy honlapon, mint ahogy azt mi képzeljük. Az is bizonyított tény, hogy a felhasználók nem olvasnak el minden információt, amit mi fontosnak tartottunk közétenni, csupán átfutják oldalainkat.

Hogyan érjük el hát azt, hogy az érdeklődők rövöd idő alatt minél többet lássanak és értsenek meg honlapunkból?

Első megoldás: törekedjünk vizuális hierarchia létrehozására! Mit jelent ez? Tegyük egyértelművé, hogy mik azok az elemek az oldalon, melyek összetartoznak, melyek egymásnak alárendeltek. Ha tiszta és világos az a viszonyrendszer, ami az oldalon található dolgok között áll fenn, akkor az üzeneteink befogadása is sokkal hatékonyabb!

Bonyolultnak hangzik? Gondoljunk csak a napilapokra! A borítóra pillantva rögtön tudjuk, melyik a vezércikk, melyik cikkhez melyik fotó tartozik, melyek a kiemelt hírek, stb. Ugyanezt kell megvalósítani honlapunkon is. A jól szervezett vizuális hierarchia időt spórol és pillanatok alatt átláthatóvá teszi a tartalmat a felhasználó számára, nekünk pedig épp ez a célunk!

Mire figyeljünk logó tervezésnél?

A céglogó az arculat legfontosabb alappillére. Amikor logó tervezésre adunk megbízást, tartsuk szem előtt a következőt: a kevesebb ebben az esetben is több!

Az ideális logó kiválóan használható tetszőleges méretben, jól mutat névjegykártyánkon kicsiben, vagy plakátjainkon nagy méretben, de prezentációinkba, vagy webes alkalmazásokba is könnyen integrálható. A megbízott designernek a tervezés során meg kell találnia azokat a formákat, grafikai elemeket, melyek effektek, árnyékok használata nélkül is „befejezettnek” hatnak. Ez nem az az alkalom, mikor grafikusunk bebizonyíthatja, hogy mennyire szakértő a Photoshop használatában.

Kérjük meg a designert, hogy törekedjen arra, hogy minél kevesebb direkt színből készítse el logónkat, ebben az esetben hosszú távon hálásak lehetünk munkájáért, hiszen így nyomdai anyagaink kevesebbe kerülhetnek majd.

Elismeréseink

Fish Studio design verseny Microsoft Microsoft
Design Verseny

Akcióink

fish design studio | 1171 Budapest, Pásztorének u. 17. | Mobil: (+36 30) 9 244 236 | zsolt.fekete@fishprint.hu
© Copyright 2009 Fish Design Studio

web design, honlap készítés, cégarculat tervezés